Τους τελευταίους μήνες, ένα συγκεκριμένων είδος λούτρινων παιχνιδιών έχει γίνει μανία για χιλιάδες παιδιά, εφήβους αλλά και ενηλίκους.

Τα μαλακά, στρογγυλά και πολύχρωμα Squishmallows είναι μια σειρά λούτρινων παιχνιδιών που δημιουργήθηκε το 2017. Η δημοτικότητά τους εκτοξεύθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα στο TikTok.

Σύμφωνα με τους συλλέκτες, τα λούτρινα – που λόγω σχήματος και εμφάνισης προσφέρονται για αγκαλιές – λειτούργησαν καθησυχαστικά εν μέσω μιας οδυνηρής περιόδου καλλιεργώντας παράλληλα μια αίσθηση κοινότητας ανάμεσα στους συλλέκτες, κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης απομόνωσης.

«Παρόλο που η τρέλα είχε ξεκινήσει πριν την πανδημία, σίγουρα εκτοξεύθηκε τον περασμένο χρόνο που όλοι είχαν ανάγκη από στοργή», δήλωσε η Kelly Deen, αντιπρόεδρος μάρκετινγκ της Jazwares, της μητρικής εταιρείας του Kellytoy, που δημιούργησε τα Squishmallows.

Η εταιρία στις αρχές Μαρτίου ανακοίνωσε πως είχε πουλήσει περισσότερα από 73 εκατομμύρια παιχνίδια ενώ τους τελευταίους έξι μήνες οι πωλήσεις έχουν τριπλασιαστεί.

Πολλοί φανατικοί συλλέκτες έχουν στην κατοχή τους δεκάδες αν όχι εκατοντάδες Squishmallows.

Η 35χρονη Melissa Whittaker έχει περισσότερα από εβδομήντα Squishmallows, καθένα απ’ τα οποία φέρει τη δική του ετικέτα που αναγράφει το όνομά του και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. «Λατρεύω τα χαριτωμένα προσωπάκια τους. Είναι τέλεια για αγκαλιές και χρησιμεύουν και ως μαξιλάρια» λέει η ίδια.

Περισσότεροι από 800 χαρακτήρες είναι διαθέσιμοι στην αγορά και το κυνήγι για τους πιο σπάνιους από αυτούς έχει γίνει δημοφιλές χόμπι.

Οι συλλέκτες δημοσιεύουν βίντεο από τις «αποστολές» για εξεύρεση σπάνιων Squishmallows στο TikTok, τo Instagram και το Reddit (τα βίντεο με το hashtag #squishmallows συγκεντρώνουν εκατοντάδες εκατομμύρια προβολές). Επίσης, ανταλλάσσουν συμβουλές σχετικά με τα μέρη που μπορεί να βρει κανείς τους πιο πολυπόθητους χαρακτήρες.

Πολλοί είναι αυτοί που οργανώνουν ολόκληρες εκδρομές γύρω από την αναζήτηση των χαριτωμένων λούτρινων που κοστίζουν από 10 έως 40 δολάρια, ανάλογα με το μέγεθός τους.

Υπάρχει ωστόσο και μια ξεχωριστή αγορά που όπου τα πιο σπάνια Squishmallows μεταπωλούνται σε τιμές που αγγίζουν ακόμα και τα εκατοντάδες δολάρια.

«Η επιτυχία των Squishmallows βασίζεται στην αποκλειστικότητα, η οποία συμβάλει στην δημιουργία συλλεκτικής αξίας» αναφέρουν οι υπεύθυνοι της εταιρία Kellytoy που πλέον αυξάνει την παραγωγή για να συμβαδίσει με την ζήτηση.

Τα Squishmallows είναι ιδιαίτερα δημοφιλή ανάμεσα στους μαθητές κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Κάποιοι από αυτούς συνηθίζουν να τα τοποθετούν γύρω τους κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως διδασκαλίας είτε επειδή καμαρώνουν για τις συλλογές τους είτε γιατί αποτελούν μια καλή αφορμή για κουβέντα με τους συμμαθητές τους.

Η Gabrielle Marquez που είναι 18 ετών και έχει περίπου 70 Squishmallows σημειώνει πως τα λούτρινα είναι δημοφιλή ανάμεσα στους νέους που βρίσκονται αντιμέτωποι με άγχος και κατάθλιψη: «Αν νιώθεις άσχημα βοηθάει να έχεις κάτι να αγκαλιάσεις» λέει.

Νέες παραλαβές σε squishmallows εδώ!

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *